Ice Road Rally

Wie, wat, waar, waarom?

Wat is de Ice Road Rally?

Ice Road Rally is een prachtige 5-daagse Road Trip door Scandinavië in de winter. Een rally die niet om snelheid of tijd draait, maar waar je wel over de mooiste wegen rijdt en op plaatsen komt waar je nog nooit eerder bent geweest. Hotels en ferry-overtochten zijn inbegrepen.

Alle auto’s zijn welkom: van oud tot nieuw en van duur tot goedkoop. Zo lang het maximaal toelaatbaar gewicht niet hoger is dan 3.500 kg, je auto over 4 wielen beschikt en je geen aanhanger meeneemt kun je meedoen!

Het ontstaan

Ice Road Rally is het vervolg op de Winter editie van the Ramble Rally. The Ramble Rally is een 5-daagse Road Trip door Europa waarvan niemand het begin- of eindpunt weet. In 2024 werd er voor het eerst een Winter editie gereden van deze rally. Deze werd zeer goed ontvangen en smaakte naar meer! Maar tegelijkertijd bleek de mysterieuze factor van the Ramble Rally (niet weten waar je naartoe gaat) ook een nadeel te zijn. Om je goed te kunnen voorbereiden op uitdagende winterse omstandigheden is het handig als je wel weet waar je naartoe gaat. Hieruit is de Ice Road Rally ontstaan, het beste van twee werelden.

Therapeutic Areas of Focus

Hotels & Ferries

Hotelovernachtingen en Ferry-overtochten zijn inbegrepen

Hotels en overtochten inclusief ontbijt zijn inbegrepen bij het inschrijfgeld. Lunch en diner zijn voor eigen rekening. Ook kun je helemaal zelf bepalen waar en wanneer je luncht en dineert. Je bepaalt je eigen tempo en er zijn geen deadlines. We overnachten in 4-sterren hotels die allemaal beschikken over een restaurant. Ook al is het niet verplicht om daar gebruik van te maken, de mogelijkheid is er wel.

Organisatie

Ice Road Rally maakt onderdeel uit van CRUM eventravel: Europa’s grootste aanbieder van Rally’s en Road Trips. We zijn al 16 jaar actief en je kent ons misschien van the Carbage run of the Ramble Rally. Achter de schermen doen we echter nog veel meer, waaronder organisatorische werkzaamheden voor andere toertochten door Europa. Tijdens the Ice Road Rally reist er een team ervaren mensen mee die hun stinkende best doen om jou de week van je leven te bezorgen. Ook wordt alles in beeld gebracht door een videomaker en een fotograaf. Onze mensen beschikken over veel ervaring en een groot netwerk in de Scandinavische landen.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Emmen, Drenthe. Deze vestigingsplaats zegt ook direct iets over onze bedrijfscultuur: Drentse nuchterheid! Bij onze evenementen heerst geen elite-sfeer zoals bij veel andere autorally’s. Het draait niet om wie de duurste auto heeft, er rijden geen influencers mee, het is geen mediacircus en het evenement hangt niet aan elkaar van sponsoring en commerciële activiteiten die niets met jouw road trip te maken hebben.

De Auto

Je mag zelf weten in welke auto je meedoet, zolang hij maar aan de volgende eisen voldoet:
– Maximaal toelaatbaar gewicht (GVW) van 3.500 kg
– Minimaal WA en SVI verzekerd
– De verzekeraar moet instemmen met deelname aan deze toertocht
– Aanhangers en/of caravans zijn niet toegestaan
– Winterbanden zijn verplicht en moeten voorzien zijn van 3-Peak Mountain Snowflake symbool
– De minimale profieldiepte bedraagt 4 mm
– De auto moet voorzien zijn van een geldige APK

4×4 is geen vereiste. Ook zijn spikes niet noodzakelijk. Spijkerbanden kunnen zelfs onhandig zijn omdat deze niet in alle steden zijn toegestaan en omdat je er in Denemarken en Duitsland niet mee mag rijden (dus heb je een probleem op de heen- en terugweg). Daarnaast is ook de uitdaging van het rijden over sneeuw en ijs een stuk minder als je met spikes rijdt.

Competitie en prijzen

Ook al is het resultaat niet afhankelijk van snelheid en/of tijd, er is natuurlijk wel een spelelement. Elke dag krijg je diverse uitdagingen mee (die overigens niet verplicht zijn). Hierbij moet je denken aan puzzels die je kunt oplossen door de route foutloos te rijden of bijvoorbeeld uitdagende navigatie-opdrachten. Elke dag kun je punten verzamelen voor het klassement. En je raadt het al: het team met de meeste punten aan het einde van de reis is de winnaar van the Ice Road Rally! Naast het verdienen van punten zijn er ook een aantal publieksprijzen, waarvoor de winnaar democratisch wordt bepaald. Wat dit precies inhoudt is een verrassing, maar absoluut eentje die de moeite waard zal zijn!

Route

Scroll naar boven